martes, 8 de enero de 2019

Un poc de cada



     1. Entra al www.Dbalears.cat, el Diari de Balears, i cerca una notícia que et cridi l'atenció, la copies, la resumeixes i expliques si respon a les preguntes habituals pròpies d'un text periodístic: Què,  qui, on, quan, per què...

Les Balears són el segon territori on més ha augmentat el preu de l'habitatge

Palma és la cinquena capital més cara de tot l'Estat

08-01-2019
Les Balears són el segon territori on més ha augmentat el preu de l'habitatge respecte a l'any passat, concretament un 20,19 per cent més respecte al mateix mes del 2017, tot i que va caure un 3,61 per cent enfront del mes de novembre, amb 2.859 euros per metre quadrat, segons l'informe anual de preus de venda de pisos.com.
En l'informe es detalla, així mateix, que Palma va liderar amb un 27,15 per cent les pujades d'un any a un altre i va deixar un preu mitjà de 3.030 euros per metre quadrat, xifra que la situa com la cinquena capital més cara de l'Estat. A més, s'informa que les Balears varen ser l'autonomia més cara del país, tenint per darrere al País Basc, amb 2.709 euros el metre quadrat.
Pel que fa als municipis, Santa Eulària va ser el novè municipi de l'Estat, amb un 18,11 per cent trimestral, mentre Sant Antoni va ser el que més va caure. Sa Pobla, per la seva banda, amb 1.433 euros per metre quadrat, va ser el municipi més assequible al desembre mentre que Sant Josep de sa Talaia, amb 6.138 euros el metre quadrat, va encapçalar la llista de municipis més cars de l'Estat

 El text explica com les balears es el segon municipi on mes a pujat el preu per metre quadrat.









Que  Les Balears es el segon territori on mes a augmentat el preu d'habitatge.




Qui  Les Balears.

On   Als pobles i ciutats de les Balears.

Quan  En l'any 2019.

Com   Amb mes habitants.

Perquè  Per la demanda de llocs on viure i l'augment de població.



2. Entra a la pàgina www.edu365.cat, ve a MUDS DE MOTS i fes els exercicis interactius de lèxic que hi trobaràs. Has d'entrar al lèxic dels oficis.

























No hay comentarios.:

Publicar un comentario